Inschrijving voor VOGIN-IP-lezing is open.

Stazione Tempio Pausania, Sardegna, Italia, 2018 - CC-BY Eric Sieverts
Het “loket” om je in te schrijven voor deelname aan de VOGIN-IP-lezing is weer open gegaan. Voor inschrijving kun je naar de algemene aanmeldpagina of meteen rechtstreeks naar het aanmeldformulier gaan.

Programma

VOGIN-IPAls organisatoren hebben we gemerkt dat het om deze tijd van het jaar veel moeilijker is dan in de gebruikelijke periode in december, om de laatste gaatjes in het programma op te vullen. Erg veel potentiële sprekers bleken met vakantie en met het versoepelen van corona-beperkingen beleven zij komend najaar bovendien een cumulatie van nieuwe afspraken. Toch is het last minute, vlak voor publikatie van dit bericht, gelukt om de nog ontbrekende tweede keynote spreker vast te leggen. Hier nog even reclame voor beide keynotes. Professor Antal van den Bosch zal ons bijpraten over Neurale taalmodellen, zoals BERT en GPT-3, die recent onder meer ingrijpende invloed gehad hebben op het Google zoekalgoritme. De andere keynote is van professor Zeno Geradts die het zal hebben over gezamenlijk onderzoek van UvA en NFI naar het automatisch herkennen van deepfakes.

Keynote sprekers Antal van den Bosch en Zeno Geradts

Overigens verkeren we in de riante situatie dat we al een flink aantal potentiële deelnemers hebben. Dat zijn degenen die zich in 2020 al hadden aangemeld, toen al hadden betaald en bovendien zoveel vertrouwen in ons hadden, dat ze hun geld toen niet meteen teruggevraagd hebben. Wel moeten ze hun aanmelding nog herbevestigen, om ons – via een apart aanmeldingsformulier – door te geven aan welke programmaonderdelen ze dit keer willen deelnemen. Van de “nieuwe” deelnemers willen we dat uiteraard ook weten. Daar zal het algemene aanmeldingsformulier ook naar vragen. Ter voorbereiding van die keuzes kun je hier al vast kijken:

Corona

Een punt dat deelnemers misschien nog wel bezighoudt, is hoe het met eventuele corona-maatregelen zit. Op dit moment mag de grote zaal van de OBA vanwege overheidsvoorschriften maar tot 2/3 van de maximale capaciteit gevuld worden. Daarbij geldt de 1,5 meter regel dan niet meer, maar moeten alle deelnemers wel gescreend worden. Daartoe dienen zij bij binnenkomst van het gebouw een positieve CoronaCheck App te kunnen tonen. Die 2/3-regel speelt ons verder wel parten, omdat daardoor maar maximaal 170 in plaats van 260 mensen in de grote zaal mogen. Overigens is dat alleen een probleem tijdens de twee keynote lezingen, omdat tijdens de rest van het programma altijd al een flink aantal deelnemers bij workshops in andere zaaltjes zit. Om ons gebruikelijke totale aantal deelnemers toch enigszins te kunnen benaderen, willen we beide keynote lezingen streamen naar het scherm in de Forumzaal, waar dan nog eens 60 mensen die lezingen kunnen volgen. De zo resulterende 230 komt dan al weer aardig in de buurt van de oorspronkelijke 260. Maar hoe dan ook lijkt het raadzaam je snel aan te melden om verzekerd te zijn van een plekje, want van de eerder genoemde 2020-aanmelders hebben al meer dan 40 zich opnieuw gemeld.

Maar …… zoals we allerwege gemerkt hebben, blijft het heel delicaat om uitspraken te doen hoe de situatie over twee maanden zal zijn. Als op de door de overheid genoemde streefdatum van 20 september verder versoepeld wordt, zijn de juist genoemde beperkingen misschien al helemaal niet meer aan de orde. Aan de andere kant kunnen we een negatieve ontwikkeling ook niet helemaal uitsluiten. Maar we blijven optimistisch en we zullen belangstellenden uiteraard zo goed mogelijk op de hoogte houden hoe het verder loopt.

Auteur: Eric Sieverts

Aanmeldformulier VOGIN-IP-lezing 2021

> Meer over de VOGIN-IP-lezing op deze site →
> Abonneer je op de VOGIN-IP Nieuwsbrief →

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll naar boven