Op deze pagina vind je alle afleveringen van de VOGIN podcasts terug.

Omgevingskennis #9: Luisteren, duiden én doen. Hoe maak je impact met je analyses? Met Aart Paardekooper.

Luister nu de sessie terug van Aart Paardekooper, Managing Partner en Senioradviseur bij Pro-Public, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. Leer hoe je ervoor zorgt dat er echt iets wordt gedaan met je analyse. Luisteren is goed, maar luisteren, duiden, doen is beter!

Omgevingskennis #8: Strategisch communicatieonderzoek bij de Politie. Met Jos Leensen en Rianne de Vries.

Luister nu de sessie terug van Jos Leensen en Rianne de Vries, strategisch adviseurs communicatie onderzoek bij de Politie Nederland, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. Krijg vernieuwd inzicht in het effect van woordkeuze, nepnieuws en proactieve communicatie.

Omgevingskennis #7: Radicale onderstromen in het publiek debat. Met Dr. Tim de Winkel.

Luister nu de sessie terug van Dr. Tim de Winkel, senior onderzoeker Hogeschool Utrecht, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. Duik met Tim de diepte in van de dynamiek tussen ‘mainstream’ sociale media en ‘fringe platforms’.

Omgevingskennis #6: Hoe AI onze samenleving zal veranderen. Met MrMetaverse, Aragorn Meulendijks.

Luister naar de Keynote van Aragorn Meulendijks, MrMetaverse, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. In aanloop naar het congres spraken we al met Aragorn over hoe mens en technologie zich samen ontwikkelen naar de toekomst toe. Nu gaat hij verder in op wat ons te wachten staat als samenleving en hoe AI in een exponentieel tempo ons leven op zijn kop zal zetten.

Omgevingskennis #5: Misogynie als politiek wapen. Met Coen van de Ven.

Luister naar de Keynote van Coen van de Ven, politiek redacteur bij de Groene Amsterdammer, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. In aanloop naar het congres spraken we al met Coen over de dialoog van het nieuws. Nu gaat hij verder in op zijn onderzoek naar ‘Misogynie als politiek wapen’ waarin hij samen met Karlijn Saris onderzocht wat vrouwen in de politiek ontvangen aan online haat.

Omgevingskennis #4: AI en de invloed van taal op het maatschappelijk debat. Met Dr. Annette Klarenbeek.

Luister naar de Keynote van Dr. Annette Klarenbeek, lector Hogeschool Utrecht, op het eerste VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. Krijg meer te weten over ‘the making of’ van de Birds Eye Perspective en hoe deze perspectief biedt in online conversaties om de interacties tussen gebruikers op waarde te schatten.

Omgevingskennis #3: Omgevingskennis in een acute crisissituatie.

Met Lianne Labeur.

Omgevingskennis #2: De dialoog van het nieuws.

Met Coen van de Ven.

Omgevingskennis #1: Mens en technologie in de toekomst.

Met MrMetaverse Aragorn Meulendijks.

Statafel #6: Leon Heuts en Bart van der Meij spraken met regeringscommissaris voor de informatiehuishouding Arre Zuurmond over de up- en downside van bureaucratie, de rol van informatie & professionals én nut en noodzaak van de nieuwe Informatiewet. Een laatste aflevering in deze reeks die niet gemist mag worden.

Statafel #5: We duiken in de wereld van data en artificial intelligence met Karin van Es, professor aan de Universiteit van Utrecht, expert bij de Dataschool.

Statafel #4: Live op de VoginIP Lezing van 2023 spreken we met de internationaal bekende wetenschappelijke detective Elisabeth Bik over haar talent om wetenschappelijke fraude op te sporen.

Statafel #3: We bespreken in deze aflevering onder andere de privacy aspecten van het gebruiken van datasets, de economische en commerciële belangen en perspectieven ervan en hoe de overheid samenwerkt met big tech organisaties.

Statafel #2: Datajournalistiek is een nieuwe vorm in de journalistiek. We bespreken welke tools er gebruikt worden en hoe datajournalistiek op een positieve manier ingezet kan worden.

Statafel #1: In deze aflevering filosoferen we over wat informatie is en we praten uitgebreid over OSINT en de ethische grenzen ervan.

Scroll naar boven