Op deze pagina vind je alle afleveringen van de VOGIN podcasts terug.

Omgevingskennis #3: Omgevingskennis in een acute crisissituatie.

Met Lianne Labeur.

Omgevingskennis #2: De dialoog van het nieuws.

Met Coen van de Ven.

Omgevingskennis #1: Mens en technologie in de toekomst.

Met MrMetaverse Aragorn Meulendijks.

Statafel #6: Leon Heuts en Bart van der Meij spraken met regeringscommissaris voor de informatiehuishouding Arre Zuurmond over de up- en downside van bureaucratie, de rol van informatie & professionals én nut en noodzaak van de nieuwe Informatiewet. Een laatste aflevering in deze reeks die niet gemist mag worden.

Statafel #5: We duiken in de wereld van data en artificial intelligence met Karin van Es, professor aan de Universiteit van Utrecht, expert bij de Dataschool.

Statafel #4: Live op de VoginIP Lezing van 2023 spreken we met de internationaal bekende wetenschappelijke detective Elisabeth Bik over haar talent om wetenschappelijke fraude op te sporen.

Statafel #3: We bespreken in deze aflevering onder andere de privacy aspecten van het gebruiken van datasets, de economische en commerciële belangen en perspectieven ervan en hoe de overheid samenwerkt met big tech organisaties.

Statafel #2: Datajournalistiek is een nieuwe vorm in de journalistiek. We bespreken welke tools er gebruikt worden en hoe datajournalistiek op een positieve manier ingezet kan worden.

Statafel #1: In deze aflevering filosoferen we over wat informatie is en we praten uitgebreid over OSINT en de ethische grenzen ervan.

Scroll naar boven