Save the date – VOGIN-IP Lezing 2021

VOGIN-IP lezing 2021

Deze datum kan alvast in de agenda voor dit najaar: donderdag 21 oktober zijn er weer VOGIN-IP-lezingen en workshops in de OBA in Amsterdam. Voor VOGIN-IP-bezoekers een vertrouwde plek. Er zijn redenen genoeg om naar een komende VOGIN-IP-lezing te komen. We hebben ze in het verleden al eens met een knipoog op een rijtje gezet.

Het nieuwe programma

Na het droeve feit dat wij de editie van 2020 moesten afblazen, zijn we nu vol goede moed en vertrouwen aan de slag om een programma neer te zetten dat voldoet aan de verwachtingen van onze trouwe bezoekers. En aan de wens er weer een mooie en nuttige bijeenkomst van te maken. Het gaat natuurlijk om de inhoud van het programma. Die proberen we zo relevant en samenhangend mogelijk te maken. Daarom hieronder vast een voorproefje.

Sprekers

Hoewel nog veel ongewis is en sommige sprekers nog moeten bevestigen, kunnen we toch al wat laten weten over de 21ste oktober. Op onze blog konden we al melden dat Jelle van Haaster het over “21ste eeuw vs. Overheid” gaat hebben.Daarnaast heeft Edgar Meij toegezegd; we zullen hem horen over: “Zoekgedrag in de financiële wereld”. Zeker geen oninteressant onderwerp dezer dagen.
Ook op de lijst staat Jerry Vermanen met: “De bronnen van de datajournalist”. Hij gaf ons een mooi compliment want hij was zijn verplichtingen voor komend najaar aan het afbouwen, maar maakt voor VOGIN-IP graag een uitzondering.
Nog een naam waar we blij mee zijn: Constant Hijzen. Hij is universitair docent Intelligence Studies bij het Institute of Security and Global Affairs en het Instituut voor Geschiedenis en deed archiefonderzoek bij de AIVD.

Workshops

Vijf workshops zijn al toegezegd met onderwerpen als “Maak je eigen infographic” (een verdieping op de eerdere online versie) door Joyce van Aalten, “Wikidata: de WikiCite en Scholia projecten” door Egon Willighagen, “Hoe ontwikkel je een eigen informatie workshop?” door Erik Elgersma en “Slimmer zoeken in Delpher” door Ewoud Sanders (nog onder voorbehoud).  Daarnaast beraden Bianca Kramer en Jeroen Bosman zich nog op een ander onderwerp dan wat ze afgelopen jaar al online verzorgd hebben. Vier andere workshops wachten nog op bevestiging. Maar wie weet komt er nog meer keuze.

Bekijk het evenement en volledige programma op onze evenementenpagina.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll naar boven