Ontmoet onze spreker: Karin van Es

Karin van Es is universitair hoofddocent Media- en Cultuurwetenschappen en projectleider Humanities bij Data School aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek draagt bij aan het opkomende vakgebied van Critical Data Studies, met de nadruk op de impact van dataficatie en AI op cultuur en samenleving.

Op 3 oktober zullen tijdens het seminar van VOGIN en LexisNexis onze sprekers uitgebreid ingaan op de veranderingen in hoe we onderzoeken, leren en werken als gevolg van technologische ontwikkelingen.

Data School: Impactvol onderzoek naar de digitale samenleving
In deze presentatie bespreek ik de unieke werkwijze voor impactvol onderzoek van de Data School (Universiteit Utrecht) aan de hand van een aantal voorbeeldprojecten. Ons team bestaat uit diverse experts die samenwerken met externe partijen om waardevolle inzichten te verkrijgen en bij te dragen aan een beter begrip van de impact van data en AI op onze samenleving. We hebben twee gespecialiseerde onderzoekslijnen. Aan de ene kant richten we ons op het bevorderen van verantwoorde datapraktijken en AI, met bekende, door ons ontwikkelde instrumenten zoals De Ethische Data Assistent (DEDA) en het Impact Assessment Mensenrechten en Algoritmes (IAMA). Aan de andere kant maken we gebruik van computationele methoden om publieke discussies in (sociale) media inzichtelijk te maken.

We hopen dat je erbij bent! Je kunt je hier nog gratis registreren.

Scroll naar boven