Zien we je 16 maart bij de VOGIN-IP-lezing?

Met opnamen die vorig jaar bij het VOGIN-IP-evenement zijn gemaakt, is bovenstaande korte promotie-video tot stand gekomen. Die is bedoeld om kijkers te verleiden zich (weer) aan te melden voor het evenement van dit jaar. Of het nu gaat om vaste bezoekers of om nieuwe belangstellenden die hiermee de sfeer kunnen proeven.

Daarnaast richten we hier nog even de blik op de beide keynote sprekers, Nava Tintarev en Elisabeth Bik.

Vooral aan de laatste wordt uitgebreid aandacht besteed in de VOGIN-IP-nieuwsbrief die eerder deze week uitkwam. Dit is wat daarin over haar werd geschreven:

Plagiaat, overschrijven, slordigheid of honest mistake
Het is een bekende kreet in de wetenschap: publish or perish.
Verleiding tot frauderen is aanwezig en een vergissing is snel gemaakt. Het opsporen daarvan is tijdrovend en lastig. Kunstmatige intelligentie en ChatGPT maken het bovendien makkelijker om te frauderen. Een kleine groep mensen blijft de strijd met dit soort fraude aangaan. Een vooraanstaand exponent daarvan spreekt op de komende VOGIN-IP lezing.
Elisabeth Bik, een internationale grootheid van Nederlandse origine, is de Sherlock Holmes, en misschien wel de beste, onder de wetenschappelijke speurneuzen. Het begon voor haar toen ze in Google Scholar een mooie zin vond uit een artikel van haar, maar niet in haar eigen artikel. Plagiaat, overschrijven, slordigheid of honest mistake? Voor Bik was dit het begin van een carrière van speuren en najagen van aan elkaar geplakte zinnen en omgedraaide plaatjes. Ze wordt geprezen en gevreesd om haar onderzoek naar wetenschappelijke fraude.

Belangstelling? Vergeet dan niet je tijdig aan te melden. Specifiek voor de workshops is het aantal plaatsen beperkt.

Zien we je 16 maart bij de OBA?


Scroll naar boven