In de IP: Pottenkijkers in de informatiehuishouding

De spanning tussen transparantie en veiligheid levert lastige dilemma’s op. Aan de ene kant is vertrouwen een kwestie van openheid. Wie een ander vertrouwt deelt informatie, en tegelijk is het delen van informatie een teken van vertrouwen. In goed vertrouwen of blind vertrouwen: dat degene die de informatie verzamelt zorgvuldig omgaat met de macht die een informatiepositie oplevert, is voorwaarde voor een samenleving die wil uitgaan van goede intenties. Dat de overheid dit uit principe zou moeten doen en met concreet gedrag zou moeten laten zien, is mogelijk een van de redenen waarom de schok zo groot is als het tegendeel blijkt. ‘Zo hadden we het niet bedoeld’, aldus de bedremmelde reactie van beslissers die de desastreuze gevolgen van hun eigen informatiebeleid niet hebben voorzien.

Ondertekening intentieverklaring
De informatiehuishouding van het rijk moet op orde zijn, en dat het de overheid ernst is, wordt duidelijk door concrete acties. Zo wordt half september een stap gezet met de ondertekening van een intentieverklaring tussen rijksoverheid en verschillende partijen die opleiden voor het informatievak. ‘Om inzage te kunnen geven in het handelen van de overheid is het van essentieel belang dat alle informatiebronnen vindbaar, toegankelijk, geordend en doorzoekbaar zijn. Bij Doc-Direkt werken informatieprofessionals aan het ordenen, beschikbaar maken en doorzoeken van informatieprocessen van het rijk. Het op orde brengen en houden van de informatiehuishouding is een grote uitdaging binnen de rijksoverheid, evenals het voldoen aan nieuwe behoeften en het oplossen van structurele vraagstukken. […] Goed informatiemanagement zorgt ervoor dat informatie toegankelijk, beschikbaar en leesbaar is, voor nu en voor de generaties na ons’, zo valt te lezen op de site van Doc-Direkt.

Goed geschoolde informatiespecialisten
Een verfrissend geluid met concrete stappen die de burger moed geven in de nasleep van affaires waarin gebrek aan betrouwbare informatie bij overheids- en uitvoeringsorganisaties tot ongelukken leidde. Dat dit dus niet ‘vanzelf goed gaat’ door documenten simpelweg te uploaden in een DMS wordt erkend. En het besef dat goed geschoolde informatiespecialisten essentieel zijn voor het opruimen en op orde houden van het informatiehuis van de overheid leidt tot gerichte actie. Samen met de opleidingsinstellingen, die zowel bestaand als nieuw personeel moeten gaan opleiden, wordt serieus werk gemaakt van het inrichten van de informatiehuishouding volgens de principes van de Wet open overheid (Woo).

Wil je verder lezen en door naar het volledige artikel? Lees het op de website van de InformatieProfessional.

Meer blogs van ons lezen? Je vindt deze hier.

27 gedachten over “In de IP: Pottenkijkers in de informatiehuishouding”

 1. Pingback: essays on the movie the help

 2. Pingback: best custom essay writers

 3. Pingback: mba application essay writing service

 4. Pingback: buy essays online cheap

 5. Pingback: best mba essay editing service

 6. Pingback: essay help forum

 7. Pingback: best writing services

 8. Pingback: using essay writing service

 9. To assess the early histological changes, Tgfbr1 iko ATAs were harvested at d2 n 6, d5 n 7, and d10 n 12 and Tgfbr1 f f ATAs collected at d10 n 7 served as controls priligy review youtube We have an article on Oscillococcinum and perhaps someone would like to write an article on some other remedy mentioned in the text e

 10. Pingback: overnight pharmacy 4u viagra

 11. Pingback: keflex expansion

 12. Pingback: can you take cephalexin if allergic to amoxicillin

 13. Pingback: cymbalta interactions

 14. Pingback: can you drink on fluoxetine 20 mg

 15. Pingback: can duloxetine cause memory loss

 16. Pingback: lexapro when to take

 17. I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

  This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

  Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
  Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

  DOWNLOAD FOR FREE

  Telegram:
  https://t.me/btc_profit_search

 18. Pingback: cephalexin for dogs without vet prescription

 19. Pingback: what is ciprofloxacin used for

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Scroll naar boven