Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training Library Basics

14 februari @ 10:00 - 17:00

Wat een opwindend initiatief is de totaal nieuwe Library Basics training van VOGIN, georganiseerd in samenwerking met UKB, SHB, OKBN en WSWB!

Dit programma is ontstaan uit een succesvolle interne pilot en is gericht op medewerkers zonder formele bibliotheekopleiding, maar met een immense passie om te groeien in de boeiende wereld van bibliotheken.

Het dynamische landschap van bibliotheken verandert voortdurend. Veel ervaren bibliotheekprofessionals gaan met pensioen, terwijl nieuw talent met frisse perspectieven instroomt. Dit heeft geleid tot een groeiend tekort aan essentiële algemene bibliotheekkennis. Deze ontwikkeling baart zorgen en heeft geleid tot de creatie van deze cruciale training.

De betrokkenheid en inzet van UKB, SHB, OKBN en WSWB benadrukt de urgentie en de brede steun voor dit initiatief. De bottom-up benadering, waarbij vakspecialisten uit het veld hun kennis delen, is inspirerend. Dit laat zien hoe de bibliotheken in Nederland samenwerken om te zorgen voor een sterke basis van kennis en expertise.

De training zelf, bestaande uit vier intensieve cursusdagen verspreid over 5 maanden, gevolgd door een twee dagen durende stage bij een andere instelling, is een fantastische gelegenheid voor de deelnemers om praktische en vooral theoretische ervaring op te doen. Dit alles vormt een samenhangend geheel dat de deelnemers goed zal voorbereiden op een bloeiende carrière in de bibliotheekwereld.

Dit programma is een lichtend voorbeeld van samenwerking en toewijding in het bibliotheekveld. We kunnen niet wachten om te zien welke geweldige professionals deze training voortbrengt en hoe dit bijdraagt aan de toekomst van bibliotheken in Nederland.

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
10:00 - 17:00

Organisator

VOGIN
E-mail
omgevingskennis@vogin.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

BCN Utrecht
Catharijnesingel 48
Utrecht, Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven