Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1e VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024

8 februari @ 10:30 - 17:30

EUR399
VOGIN Jaarcongres Omgevingskennis 2024. 8 februari 2024, Den Haag

Op 8 februari 2024 organiseert VOGIN het 1e Jaarcongres Omgevingskennis bij Beeld en Geluid in Den Haag. Hét congres speciaal voor iedereen die zich bezighoudt met nieuwsmonitoring, omgevingsanalyse, onderzoek en media-analyse. Met o.a. keynotespreker Annette Klarenbeek (Hogeschool Utrecht, Birds Eye Perspective), Aart Paardekooper (Pro-Public) en dagvoorzitter Maaike Schoon (Buitenhof, The Digital Society). 

Kennis en ervaringen delen over omgevingskennis

Op dit congres staat het werk centraal van professionals die in kaart brengen wat er volgens de media leeft in de samenleving. We delen ervaringen en je ontmoet gelijkgestemden. Een dag lang kan jij je vastbijten in nieuwe ontwikkelingen in het vak, verschillende media- en omgevingsanalyses doorgronden én oude bekenden en nieuwe mensen ontmoeten. 

Professionalisering

Het vak van omgevingsanalist ontwikkelt zich snel. Van iets dat je erbij doet als communicatieadviseur, naar een vakinhoudelijke specialist, die steeds meer aan invloed wint. En elke organisatie vult de professionalisering van dit vakgebied weer anders in. Hoe maken we de stap van analyse naar duiding? Hoe kom je aan tafel bij beslissers en bestuurders, aan de voorkant van het proces in plaats van achteraf?  Hoe zorg je dat een omgevingsbeeld een vast onderdeel wordt van een communicatieproces? Hoe ver ga je met je duiding en advies en wat is daarin je mandaat en positie in de organisatie? 

Inhoudelijke ontwikkelingen 

Verder zijn er tal van ontwikkelingen die van invloed zijn op hoe je inzicht verkrijgt in maatschappelijke debatten. Denk daarbij aan de opkomst van AI, maar ook privacywetgeving en nepnieuws. 

Ervaringen delen

Deze en andere vragen adresseren we tijdens dit congres. Door praktische tips en tricks, vakontwikkeling, innovaties maar ook door te leren van vakgenoten en een kijkje te nemen in de keuken van andere organisaties.

Nieuwsgierig geworden? Bemachtig dan via de congreswebsite snel je tickets. De ticketprijs is 399 euro (vrijgesteld van btw).  

Organisator

VOGIN
E-mail
omgevingskennis@vogin.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Beeld en Geluid, Den Haag
Zeestraat 82
Den Haag, 2518 AD
+ Google Maps
Telefoon
+31 (0)70 - 330 75 00
Bekijk de site van Locatie
Scroll naar boven