Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Praktijkcongres Onderzoek en de kracht van data

3 november 2022 @ 12:00 - 17:15

Gratis

Dataloos onderzoek bestaat eigenlijk niet. In veel gevallen is het verzamelen van gegevens je eerste stap bij het doen van onderzoek. Maar waar vind je deze data? Wat is de juiste data voor jouw specifieke onderzoek? En welke technieken zijn er om data inzichtelijker te maken? In dit seminar geven we het antwoord op al deze vragen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Programma

12:00 – 13:00:   Inloop en lunch

13:00 – 13:45:   Anne de Blok (onderzoeksjournalist bij De Correspondent). Operatie Mondkapjes.

Anne volgde de afgelopen twee jaar ruim 150 hoofdrolspelers in de zenuwslopende jacht op mondkapjes dat aan het begin van de coronacrisis ontstond. Haar verhalen schetsen een complexe werkelijkheid, waarin paniek, improvisatie en beeldvorming de corona-aanpak domineerde – en geven zo een fascinerend inzicht in hoe Nederland opereert in crisistijd.

13:45 – 14:30:   Ruud Deijkers (onderzoeksjournalist EW). EW onderzoeken: een kijkje achter de schermen.

Weekblad EW staat onder meer bekend om ranglijsten en onderzoeken zoals Beste ziekenhuizen, Beste gemeenten, Beste studies, Beste scholen en Studie & Werk. Waarom publiceert EW die lijsten? Zitten gemeenten, universiteiten en ziekenhuizen te wachten op rankings? En hoe komen de onderzoeken tot stand?

14:30 – 15:15:   Pauze

15:15 – 15:30:   LexisNexis & Vogin. De toekomst van onderzoek.

15:30 – 16:15:   Michiel Dullaert (trainer/inspirator/spreker de Perfecte Grafiek). Inspiratiesessie Datavisualisatie: Het maken van de Perfecte Grafiek.

Door de juiste design keuzes te maken in je visualisatie, prikkel je de nieuwsgierigheid van je lezer en verleid je hem om jouw inzichten tot zich te nemen. Leer misleidende visualisaties doorzien en ontdek hoe je met simpele aanpassingen van een slechte grafiek een hele goede maakt. Waarmee je mensen op basis van data in beweging kunt krijgen.

16:15 – 17:15:   Netwerkborrel

Aanmelden kan hier.

Gegevens

Datum:
3 november 2022
Tijd:
12:00 - 17:15
Kosten:
Gratis
Site:
https://professional.lexisnexis.com/seminar/onderzoek-en-de-kracht-van-data

Locatie

RELX
Radarweg 29
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps
Scroll naar boven